ÇANKIRI KORGUN ŞIHLAR KÖYÜ DERNEĞİ

  • İstanbul / Küçükçekmece
  • 5 Nisan 2020
  • 596
0
0
İşletme ID:189803

ÇANKIRI KORGUN ŞIHLAR KÖYÜ DERNEĞİ

Firma Hakkında

ÇANKIRI KORGUN ŞIHLAR KÖYÜ DERNEĞİ Firmamız İstanbul şehrinde Küçükçekmece ilçesinde Söğütlü Çeşme, Kayalı Sk. 41/A, 34295 Küçükçekmece/İstanbul adresinde bulunmaktadır.

ÇANKIRI KORGUN ŞIHLAR KÖYÜ DERNEĞİ Sektör_Adi sektöründe hizmet vermektedir.

ÇANKIRI KORGUN ŞIHLAR KÖYÜ DERNEĞİ Firmamıza sayfa üzerinden mesaj gönderebilir, yorumlarınızı bu sayfa aracılığı ile iletebilir ve firmamız hakkındaki şikayetlerinizi yazabilirsiniz. Sms ile firmamızı istediğiniz kişiye göndererek ÇANKIRI KORGUN ŞIHLAR KÖYÜ DERNEĞİ firmamızı beğenebilir ve firmamız hakkında gelişmeleri takip edebilirsiniz.

ÇANKIRI KORGUN ŞIHLAR KÖYÜ DERNEĞİ firmamıza sayfamızda yer alan iletişim bilgileri aracılığıyla telefon ile ulaşabilir aşağıda yer alan Yol tarifi aracılığı ile konumumuza erişebilirsiniz.

Firmamız bu sayfaya 5 Nisan 2020 itibariyle eklenerek internetten bulunmasını kolaylaştırılarak 596 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

Firmamızı aradığınızda bu sayfadan ulaştığınızı belirterek bu sayfa ile daha fazla ilgilenmemizi tavsiye edebilirsiniz.

Firma Yorumları

64x64
ERHAN ŞAHİN
16 Haziran 2020 05:27:43

➡️‘İMANLI BABA KİMDİR.?Yazımızı Okuyalım... ◀️ -Şıhlar (Şeyhler) Köyü eski adıyla Alemdar Köyü kurucusu İmanlı baba Anadoluya Horasandan gelmiştir. O dönemde Selçuklular Anadolunun Türkleşmesi için özel bir yerleşim politikası uygulamışlardır. Bu toprakların Türkleşmesinde, Ahiyan-i Rum, Gaziyan-i Rum, Abdalan-i Rum, Bacıyanı-i Rum, Alp Gazileri ve Alp Erenler birlikte çalışmışlardır. -Anadolu Selçuklu Devleti Çankırı Kalesinin alınması için 1074 yılında Emir Karetekin beyi görevlendirdi, İmanlı baba Çankırı Kalesinin alınmasında büyük hizmeti dokunan ve Çankırı kalesine ilk Türk Bayrağını diken kumandan oldu. Anadolu Selçuklu Devleti Komutanlarından Emir Karatekin Bey bu hizmete mükâfaten kendisine (eski) Çankırı-Ilgaz yolu üzerinde doğdu karakolu mevkiindeki araziyi verdi ve burada Alemdar (Bayraktar) adında bir köy kuruldu. -İlk adı Alemdar olan köy, bu mevkinin yüksekte kaldığı için soğuk olmasından ve fazla kar yüzünden bir süre sonra birkaç km. güney batısında dağların arasında kalan dere içine taşınmıştır. “İmanlı baba” yaşantısını burada sürdürmüş ve vefatının ardından buraya defnedilmiştir, sonraları ise bu köye Şeyhler Köyü denilmiştir. Halk arasında bu isim zamanımıza kadar ŞIHLAR olarak gelse de 1960 askeri ihtilal sonrasında köylerin ve beldelerin isimlerinin (şıh-şeyh vb.) değiştirilmesi politikasından nasibini almış ve resmî olarak köyün karşısında kara bir tepe olduğundan köyün ismide KARATEPE olarak değiştirilmiştir. Geçmişte yaşanan bu isim değişikliği durumu 2012 yılında Köyün o dönemde dernek yönetim kurulu üyesi olan Ali Osman Şahin tarafından yine o dönemin valisi Vahdettin Özcana anlatılarak değişiklik talebi rica edilmiş, valilik kararı ile resmî olarak Şıhlar adına yeniden kavuşmuştur. -Çankırıda yaşayan ve diğer illerimizden gelen vatandaşlarımız yaz aylarında “İmanlı baba” Türbesini ziyaret ederek, Türbe yakınlarındaki kaynağı yer altında olan Nezle Suyu adı verilen maden suyundan da faydalanırlar. Bu suyun nezle ve mantar hastalıklarına iyi geldigi bilinmektedir. Köyde o döneme ait bir de İslam sancağı bulunmaktadır ve Şıhlar köyünde asla davul çalınmadığı bu çevrede bilinmektedir. -Şıhlar köyü, Anadolu Selçuklu Devletinin egemenliği bittikten sonra Yıldırım Beyazıd döneminde Osmanlı Topraklarına katılmıştır. Ayrıca Şıhlar köyünde eski tarihlerde Galatlardan veya Paflogonyalılardan kaldığı sanılan bir kaya mezarı mevcuttur, Köylüler buraya delikli kaya ismini vermişlerdir. #İMANLIBABA #ŞIHLARKÖYÜ www.sihlarkoyu.com


Harita Konumu ve Yol Tarifi

Söğütlü Çeşme, Kayalı Sk. 41/A, 34295 Küçükçekmece/İstanbulİstanbul / Küçükçekmece

Mesaj Formu

Seo-Banner