Pekcan Havuz

Vitrin Firma
  • İzmir / Narlıdere
  • 8 Nisan 2020
  • 1190
0
0
İşletme ID:582174

Firma Hakkında

PEKCAN HAVUZ

PEKCAN MÜHENDİSLİK LTD.ŞTİ., 1994 yılında, İzmir’de turistik tesisler ve özel villa havuzlarına hizmet vermek amacıya kurulmuştur. Güçlenerek büyüyen şirket 1998 yılında PEKCAN HAVUZ ARITMA LTD. ŞTİ. Firmasını kurmuştur.

Birbirleri ile koordinasyon halinde çalışan bu iki şirket, yarattıkları sinerji ile hizmet kalitesini arttırmış ve sektördeki konumunu güçlendirmiştir. Bu da iki şirketi bölgede lider ve yeni teknoloji kullanımı konusunda öncü konumuna getirmiştir.

Her türlü havuz, jakuzi, sauna, buhar banyosu, Türk Hamamı SPA, atık su arıtma, proje danışmanlık, servis bakım alanlarında hizmet veren firmalar, 20 yılı aşkın süredir 2,500 ‘den fazla müşteri sayısıyla İzmir ve Ege Bölgesi’nde pek çok başarılı projeye imza atmıştır.

PEKCAN yaşamdan keyif alan kişilere ve bunu bir hizmet politikası olarak benimsemiş kurumlara özgün, rahat, sağlıklı, güvenilir ürün ve hizmetler sunar. Yeniliğe açık, bilgi ile gelişerek büyüyen, birlikte kazanma ilkesine sahip, insan odaklı kurumsal bir markadır. 

2010 yılında kurumsallaşma faaliyetlerine hız veren PEKCAN İzmir Havuz, senelerdir düzenli yaptığı fuar ziyaretleri sayesinde geliştirdiği ticari ilişkilerle 2011 yılında ithalat faaliyetlerine başlamış ve kendisine stratejik üstünlük sağlayacak ürünleri Avrupa’daki belli başlı tedarikçilerden ithal eder hale gelmiştir.

Şirket, PEKCAN MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. şemsiyesi altında yer alan TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi’ne sahip Yüzme Havuzu Elektromekanik Servis Hizmetleri Departmanı ile Yüzme Havuzu Periyodik Bakım Departmanı’na yaptığı personel ve araç yatırımları ile hizmet kalitesini arttırmayı hedeflemiştir.

2014 yılında yapılan yatırımlarla PEKCAN bünyesinde iki adet yüzme havuzu su test laboratuarı, PEKCAN İzmir Havuz market Narlıdere ve PEKCAN Çeşme Havuz market Alaçatı bünyesinde faaliyete geçirilmiştir.

Şirket, bir showroom’a , biri Çeşme’de diğeri Narlıdere’de olmak üzere iki adet perakende havuz markete ve biri Narlıdere’de diğeri Güzelbahçe’de iki adet depoya sahiptir. 2013 yılında www.havuzdayim.com adı altında faaliyetine başlayan e-ticaret sitesi internet havuz müşterileri arasında kısa zamanda oldukça bilinir olmuş ve artan bir ivmeyle şirketin satış rakamlarına katkıda bulunmaya başlamıştır.

Misyonumuz

Müşterilerimiz tarafında; müşterinin istekleri doğrultusunda kişiye özel mimari çizimler oluşturarak ve bunları fotoğraf ya da üç boyutlu çizimler ile destekleyerek müşteri beklentilerinin kusursuz olarak karşılanması ve yapılan hizmetin sağlıklı sorunsuz ve kaliteli olarak ulaşması, bunun sağlanması için en son teknolojinin takip edilmesi ve dünyaca kalitesi kanıtlanmış ekipmanların uygulanması ve 24 saat içinde servis ihtiyacınıza yanıt verilmesi misyonumuzdur.

Çalışanlarımız tarafında, insana değer veren, personelin motivasyonuna, kişisel gelişimine ve iş güvenliğine önem veren, takım çalışmasının üzerinde duran, güvenilir, saygıdeğer bir şirket olarak konumlanmak istiyoruz.

Hizmetlerimiz 

  1. Proje
  2. Taahhüt
  3. Malzeme Temini ve Satışı
  4. Montaj
  5. Servis
  6. Mühendislik, danışma ve müşavirlik

Politikalarımız

Toplam kalite anlayışını benimseyen şirketimiz,

  • - Müşteriye özel, butik anlayışlı hizmet verir.
  • - Müşteri memnuniyetini artırmak için sürekli yeni teknolojileri takip eder.
  • - Uluslararası fuarları düzenli olarak takip ederek en gelişmiş teknolojinin hizmetlerine uygunluğunu araştırır.
  • - Hizmet sonrası takiple sürekli müşteri memnuniyeti hedefler.
  • - Müşterinin ihtiyaç duyması halinde servis hizmetleri bir defada, sorunsuz ve deneyimli teknik ekip tarafından sağlanır.
  • - Verilen hizmette dünyaca kalitesi kanıtlanmış ekipmanlar uygulanmaktadır.
  • - Birlikte çalışan herkes için güvenli, iş güvenliği şartlarına uygun bir ortam yaratılması amacıyla ortaya çıkabilecek tüm riskler minimuma indirgenmektedir.
  • - Tüm çalışanlarımız; iş güvenliği sorumluluklarının bilincinde olmaları için, düzenli eğitime tabi tutulur.
  • - Tüm faaliyetlerimizi düzenli olarak bu doğrultusunda sürdürmekteyiz.
  •  

İlkelerimiz 

  • İş etiği kurallarına bağlı faaliyet gösteririz.
  • Mükemmeliyet ilkesi ile hareket ederiz.
  • Yeni gelişen teknolojiyi sürekli takip ederek kendimize büyüyen hedefler belirleriz.
  • Müşterilerimize verdiğimiz sözlerin eksiksiz tamamladığından emin olmak isteriz.
  • Faaliyet sonucu elde edilen kaynakların teknoloji takibi ve işe yeni yatırımlar olarak geri dönmesini sağlarız.
  • Çalışanlarımızın sağlığı ve iş güvenliği konusunda hassas davranırız.

Firmamız ISO 9001:2008, ISO 10002:2004, TSE-YHB, UHE belgelerini almış ve tüm yeterliliklerini müşteri hizmet kalitesini ve ürün kalitesini arttırmak için aktif olarak kullanmaktadır.

Belge ve Sertifikalarımız

Firmamız Türk Standardı,  Alman DIN normu, İngiliz SPATA ve Amerikan NSPI normlarına uymaktadır.

Tüm çalışanlarımız UHE Havuz Operatörü Eğitimlerini tamamlamış ve başarı belgelerini almışlardır.

Şirketimiz çatısı altında kurulan “Kalfalık Okulu” bünyesinde tüm çalışanlarımız Kalfalık ve Ustalık eğitimlerini almakta ve sürekli hizmet içi eğitimler ile desteklenen çalışan güçlendirme programımız devam etmektedir. 

Pekcan Grup firmaları 25 yılı aşkın süredir, müşterilerine teslim ettiği binlerce havuz yapımı proje ve uygulamaları ile havuz yapım sektöründe Türkiyedeki en deneyimli havuz yapım firmasıdır. Uzun yıllardır beraber çalışan uzman kadrosu ile bu deneyimi kaybetmeden, sürekli geliştirmektedir. Pekcan Havuz, özellikle, havuz yapımlarında kişilere, oteller, moteller ve diğer tüm turistik işletmeler başta olmak üzere belediyeler, devlet kurumları ve özel firmalara, özgün ve özelleştirilmiş yüzme havuzu, süs havuzu projeleri bilinen ve ön plana çıkan bir havuz yapım firmasıdır. Havuz yapımında ilk mühendislik projeden çizgisinden, müşteri teslime kadar her detayı ile anahtar teslim yüzme yapım projeleri tamamlamaktayız. Pekcan Havuz, sadece bir havuz müteahhiti değil hayalleri gerçeğe çeviren projeden, tasarıma, tasarımdan uygulamaya tam anlamı ile bir havuz yapımı mühendislik firmasıdır.

Açık Mekan Yüzme Havuzları, Kapalı Mekan Yüzme Havuzu, Çocuk ve Animasyon Havuzları, Jakuzili Havuzlar, Jakuzi ve Masaj Sistemleri, Şok Havuzları, Thalasso Terapi Havuzları, Termal Havuzlar, Olimpik Havuzlar, Yarı Olimpik Havuzlar, Eğlence Havuzları, Süs ve Doğal Havuzlar, Havuz Ekipmanları, Havuz Dezenfeksiyon Sistemleri, Havuz Kaplama Malzemeleri ve Havuz Aksesuarları uygulamalarını en güncel teknolojiyle müşterileri ile buluşturmaktadır. Firmamız söz konusu uygulamalarda Türk Standardı, Alman DIN normu, İngiliz SPATA ve Amerikan NSPI normlarına uymaktadır.

pekcan-havuz-havuz-yapımı

Tüm havuzlar mekana ve kullanıcıların tercihlerine göre tasarlanmakta, projelendirilmekte ve inşaat uygulamaları gerçekleştirilerek müşteriye teslim edilmektedir. Mekanik ve dezenfeksiyon sistemleri ile uygulama kaliteleri arttırılarak, havuzların sağlık ve güvenlik yönünde tam donanımlı olarak müşterilere teslim edilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca servis ve bakım hizmetleri de sunulmaktadır.

Bir Havuz Yaptırmak İsteyen Kişilerin İlk Öğrenmesi Gereken 5 Şey

Bir işletme sahibi, bir site yöneticisi veya sadece arka bahçenizde bir havuz yaptırmaya karar vermiş biri olun. Gerçek şu ki havuz yapımı konusunda her sene pek pratik yapmadığımız bir konu olduğundan, pek çok insan açıkçası bu konuda yanlış yola girmektedir. Bu anlaşılabilir; sonuçta "Havuz Nasıl Yaptırılır?" konusu şu anda ülke çapında herhangi bir lise müfredatının parçası değildir.

Ancak her köşede bilginin bol olduğu bir çağda yaşıyoruz. Ve bu tür bilgiler artık herkesin kullanımına açıkken, bugünün havuz yapım müşterisi 5 yıl öncekine hiç benzemiyor. Bununla birlikte, bilginin daha fazla mevcudiyeti, onunla birlikte havuz alışverişçisine daha fazla sorumluluk getirir.

Öncelikle bilmeniz gerekenlerden başlayalım;

  • Havuz ile ilgili olabilecek tüm tarafların nasıl bir havuz istediğini bilmeniz gerekir.
  • Yaptırmak istediğiniz havuz hakkında sizin için EN önemli olanı bilin ve ayıklayın.
  • Havuz yapımında sizin için EN önemli olması gerekenleri bilin.
  • Gerçek bütçenizi bilin.
  • Yüzme havuzu, süs havuzu, beton, vinil astar ve fiberglas yüzme havuzları arasındaki genel farkı bilin.

1. Kendinizi Tanıyın (İlgili Tüm Taraflar) Nasıl Bir Havuz Yaptırmak İstiyorsunuz?

Muhtemelen bu konunun çok basit ve kulağa gereksiz geldiğini düşünüyorsunuz ama inanın değil. Aslında, işletmenize veya arka bahçenize nasıl bir havuz yaptırmak isteceğinizi bilmek, oldukça pahalı bir projenin ne olacağı konusunda sağlam ve acele kararlar vermeme yeteneğinizin anahtarıdır.

Pekcan Havuz olarak, havuz istediğini bilenlerin, sadece bugün değil, yıllar sonra da ihtiyaçlarını karşılayacak doğru seçeneklerle doğru havuzu seçmelerine yardımcı oluyoruz. Fakat havuzu kullanacak kişi sadece siz değil iseniz tüm tarafların(!) görüşü önemlidir. Bu sebeple müşterileriniz, aile havuzu olacak ise eşinizin, ailenizin diğer fertlerinin de görüşlerini alarak hareket etmek size en doğru havuzu yaptırmak için bize de çok yardımcı olacaktır.

2. Havuz Yapımında Sizin İçin En Önemli Şeyin Ne Olduğunu Bilin.

Düşük bakım? Estetik? Özgünlük? Garanti? Tasarlanabilirlik? Oyun alanı? Su özelliği vs vs?

Bunlar, havuz müşterilerinin havuzlarının nasıl olmasını istediklerini düşünürken normalde sahip oldukları birkaç ortak hedeftir. Bu nedenle her havuz müşterisi, havuzları hakkında kendileri için neyin önemli olduğunu düşünmeli ve ardından havuz yapımcısı firma ile görüşmeden önce bunları derecelendirmelidir.

Bunu yaparak, doğru seçeneklerle doğru havuza odaklanma becerinizin büyük ölçüde artacağına emin olabilirsiniz.

3. Havuz Yapımcısı Hakkında Sizin İçin EN ÖNEMLİ OLAN ŞEYİ BİLİN.

Anahtar teslimi mi arıyorsunuz? Yalnızca en düşük fiyata mı odaklanıyorsunuz? Kararınızda kalite ve işçilik ne kadar devreye giriyor? Bunlar, her havuz müşterisinin bir havuz yapım uzmanı ile tanışmadan önce cevaplaması gereken inanılmaz derecede önemli sorulardır. Aslında, fiyat sorusunun, havuzu yaptırmak isteyenlerin kendilerine soracakları belki de en önemli soru olduğuna inanıyoruz.

Bunun nedeni, bir tüketicinin yalnızca fiyat odaklı olması durumunda, tahminler için evlerine bir grup havuz teknisyeninin gelmesine bile gerek kalmamasıdır. Ve dürüst olmak gerekirse, havuz yapımı kararı alanların en büyük endişelerinin en düşük fiyatı almak olduğunu söylediklerinde muhtemelen onlara göre şirket olmadığımızı söylüyoruz. Çünkü en ucuza en iyi işçilik ile en yüksek kaliteyi vermek mümkün değildir. Bütün fikir çelişkilidir ve bir iş yürütürken basitçe bu istek mümkün değildir.

Yıllar boyunca binlerce yüzme havuzu tahmini verdik ve bunların çoğunda şirketimiz, teklifin ne kadar olduğu konusunda en ucuz teklif olmadı. Bununla birlikte, bu süre zarfında rekabet ettiğimiz havuz şirketlerinin yaklaşık %60ının da iflas ettiğine de şahit olduk.

Gerçek şu ki, şirketler uzun ömür sağlamak ve yolda büyük hizmet sunabilmek için kar yapmalıdır. Bu yüzden lütfen yüzme havuzunuz için mimar, mühendis ve müteahhit arıyorsanız bu soruları göz önünde bulundurun. Siz ve aileniz için en iyi havuz yapım firmasını bulmaya çalışırken önceliklerinizi bir kenara yazın ve bu önceliklerin pusulanız olmasına izin verin.

4. Havuz Yapımına Ayırdığınız Gerçek Bütçenizi Bilin.

Bütçe konusunda anahtar şu ki, ev sahibi olarak, havuz yapım fiyatları almaya başlamadan önce finansmanınızı düzenli hale getirmek için zaman ayırın. Bu nedenle, ev sahiplerine havuz yapım uzmanı ile baş başa bir masa da oturmadan önce finansman kaynaklarınızı araştırmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz. Bunu yaparsanız ne sizin ne de onların zamanının boşa gitmeyeceğine sizi temin ederiz.

5. Yüzme Havuzu, Süs Havuzu, Beton, Vinil Astar ve Fiberglas Havuzlar Arasındaki Genel Farkı Bilin.

Genel olarak, farklı havuz türlerine artıları ve eksileri açıklamak söz konusu olduğunda, internetteki havuz firmalarının önyargılı olduğunu görüyoruz. Gerçek şu ki, vinil astar veya fiberglas havuzlar betonarme yüzme havuzları gibi olamazlar. Bu tip havuzlar çoğu tüketicinin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak havuz türleri değildir.

Bir işletme, site yöneticisi veya ev sahibi olarak, bir havuz yapımı veya havuz yapım hizmeti satın alımı için tahmin almadan önce her bir havuz türünün artıları ve eksileri hakkında farklı bir fikre sahipseniz, gelecek günlerde ihtiyaçlarınızı karşılayacak havuz türü konusunda daha mantıklı kararlar verebileceksiniz. Bu nedenle, farklı havuz türleri hakkında detaylı araştırma yapmaktan çekinmeyin.

Yüzme havuzu yapımı hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen yüzme havuzu yapım bölümümüzü buraya tıklayarak ziyaret edin.

Havuz yapımı denince akla ilk gelen yüzme havuzları olsa da süs ve peyzaj havuzu yapımları da farklı ihtiyaçlar ve farklı bakış açıları gerektirir. Süs ve peyzaj havuzu yapımı hakkında daha detaylı bilgi almak için süs ve peyzaj havuzu yapımı bölümümüzden bilgi alabilirsiniz.

 

 

Kandırılmadan Havuz Yapım Firması ve Havuz Müteahhidini Nasıl Seçebilirsiniz?

Pekcan Havuz olarak müşterilerimizin pek çoğu ilk defa havuz yaptıran kesim oluyorlar. Fakat bazen de havuz sahibi olan fakat yapılan işten memnun olmayan sahip oldukları havuzları düzgün hale getirmeye çalışan hatta tekrar yaptırmak isteyen bir önceki havuz yapım müteahhidinden oldukça mutsuz kalmış kişiler oluyorlar.

Bunun yanında zaman zaman da Türkiye’nin her köşesinden havuz kurulumundan ve havuz yapım yüklenicisinden memnuniyetsizliğini ifade eden insanlarda e-postalar alıyoruz.

İster beton havuz, ister yer üstü havuzu, ya da bir süs havuzu olsun, işletme veya ev sahiplerinin arazilerini emanet edecek doğru havuz yapım müteahhidini seçmeleri için yalnızca bir şansları vardır.

Ama ne yazık ki araştırma ve sorulara rağmen bu seçim kötü olabiliyor.

Geçmişte havuz yapım müteahhidinizi nasıl doğru seçeceğiniz konusunda birçok makale yazmış olsak da, bugün herkese havuz yaptırmak isteyenler tarafından takip edildiğinde kesinlikle büyük bir fark yaratacak basit bir teknik/tavsiye vermek istedik.

Ve bu tavsiye nedir?

Uzun lafın kısası, her şey referanslara bağlıdır.

Şimdi, "Evet, zaten havuz müteahhidimizden referans istemeyi biliyordum" demeden önce, bunun sadece referans istemekten daha fazlası olduğunu anlayın. Aslında, işte doğru yaklaşım:

Havuz Yapım Yüklenicinizden Önceki Çalışmaların Referanslarını Doğru Şekilde Nasıl İsteyebilirsiniz?

Havuz yapım talepleriniz ve havuz yapım projeniz için fiyat teklifi veren bir havuz müteahhidiniz olduğunu varsayalım. Ona referans listesini sormak yerine, önce şu basit soruyu sorun:

Son Üç Senede Kaç Havuz Yaptınız?

Basit soru, değil mi? Ama şu var ki, her havuz firması yetkilisi size bu sorunun cevabını çabucak söyleyecektir.

Şimdi, yüzme havuzu müteahhidi size geçen yıl kaç havuz yaptıklarını söyledikten sonra, bir sonraki sorunuza geçelim:

O zaman bu referans listenizi görebilir miyim?

Yüklenicinin 2019 ila 2021 arasında 20 havuz yaptığını söylediğini varsayalım.

Durum buysa ve yalnızca 10 referans alıyorsanız, bu aslında tek bir anlama gelir: %50 memnuniyet oranı.

Bu ihtimaller hakkında ne hissedersiniz?

Elbette mahremiyet nedeniyle isim verilmemesini anlayabiliriz. Fakat %50 oranı da çok ta mahremiyet ile ilgili olmayacaktır. Çok ünlü gizli kalmasını istediklerinden dolayı pek çok kişi referans olarak aranmak istemeyeceklerdir. Bu doğaldır. Ancak listenin yarısı kadar olmayacağı da açıktır.

Bir havuz yapım firması ve havuz müteahhiti size yaptığı havuz sayısından çok çok az sayıda referans vermeyi teklif ederse muhtemelen yanlış bir havuz yapım firması seçmek üzeresiniz. Bu basit tavsiye inanın en doğru ve güvenilir havuz yapım firmasını tercih etmek için çok işe yarayacaktır.

Firma Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan olmak için yorum yap.

Harita Konumu ve Yol Tarifi

Narlı, Şencan Sk. No:16, 35320 Narlıdere/İzmirİzmir / Narlıdere

Mesaj Formu

Seo-Banner