Ayvaz Otomotiv

  • Samsun / Tekkeköy
  • 28 Mayıs 2023
  • 104
0
0
İşletme ID:751547

Ayvaz Otomotiv

Firma Hakkında

Oto Servis Ekipmanları

Oto servis ekipmanları; oto lift, disk kampana torna makinası, CNC jant torna makinası, mobil kompresörler ve elektrikli hava kompresörleri, yapıştırma ve çakma balans kurşunları, TR414 sibop ve TRSS çelik sibopları, arabalı krikolar, lastik balans makinaları, lastik sökme takma makinaları, nitrojen lastik havası dolum cihazları, takım arabaları ve takım tezgahları, yağ boşaltma pompaları, karterden yağ emme pompaları, turlu şanzıman pompaları vb. tamir atölyelerinde oto tamir servislerinde değerli ustalarımızın kullanabileceği kaliteli ürünleri tedarik ediyoruz.

Oto Lift

Oto Lift servis ekipmanları, araçları kaldırmak için kullanılır. Bu ürün, mekanik onarım, bakım ve diğer araç işlemleri için aracın altına erişimi kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmıştır.

Disk Kampana Torna Makinası

Fren sistemleri için önemli bir ekipmandır. Disk kampana torna, fren diskleri ve kampanaların, aşınmış veya hasar görmüş yüzeyini düzleştirmek ve yenilemek için kullanılır. Böylece frenlerin düzgün çalışmasına ve aracın güvenliğine katkı sağlanır.

CNC Jant Torna Makinası

Bilgisayar kontrollü (CNC Jant Torna) bir sistem kullanarak jantların yeniler. Bu sistem, önceden programlanmış bir kod ile çalışır ve jantın şeklini, boyutunu ve özelliklerini kontrol etmek için hassas ölçümler yapar. Jant, kesici araçlarla işlenir ve böylece yüzeyindeki çizikleri, çentikleri veya diğer hasarları onarır.

Hava Kompresörü

Hava kompresörleri, birçok farklı endüstride kullanılan bir ekipmandır. Bu cihazlar, havayı sıkıştırarak depolama tankına aktararak, sonrasında çeşitli işlemler ve uygulamalar için kullanılabilir hale getirirler.

Balans Kurşunu

Balans kurşunu, araç jantlarının dengelenmesi için tasarlanmıştır. Ayrıca yapısı üretim kalitesi ve amacına göre değişkenlik gösterebilir. Araçlardaki balans işlemi yapılırken jantlar için iki türlü balans kurşunu uygulanır. Bunlar çakma balans kurşunu ve yapıştırma balans kurşunu olarak 2’ye ayrılır.

Oto Supap

Supaplar, araç lastiklerinde kullanılan bir parçadır ve lastiğin hava basıncını kontrol etmek için kullanılır. Plastik siboplar ve çelik siboplar olmak üzere iki farklı türü vardır.

Plastik Supaplar, genellikle düşük hava basıncı uygulamalarında kullanılan bir tür supaptır. Plastik supap, hafiftir ve kolayca takılıp çıkarılabilir. Ancak, plastik supaplar çelik supaplara göre daha az dayanıklıdır ve yüksek hava basıncı gerektiren uygulamalarda kullanılmamalıdır.

Çelik Supaplar ise daha dayanıklıdır ve yüksek hava basıncı gerektiren uygulamalarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Çelik siboplar, sıkıca yerinde kalır ve lastiğin hava kaçırmasını önler. Çelik siboplar, ayrıca sıcaklıklara karşı daha dirençlidir ve yüksek performans gerektiren araçlarda tercih edilir.

Kriko

Kriko, araçları yükseltmek veya ağırlık kaldırmak için kullanılan bir alettir. Krikolar, araçların altına yerleştirilir ve manivela veya hidrolik sistemler aracılığıyla yukarı kaldırılabilir. Krikolar genellikle acil durumlar için bir araçta bulunur ve genellikle yedek lastiği takmak, aracın altındaki parçaları değiştirmek veya aracı tamir etmek için kullanılır.

Krikolar, farklı türlerde gelir ve bunlar arasında mekanik krikolar, hidrolik krikolar ve pnömatik krikolar bulunur.
Mekanik krikolar, bir kolu çevirerek veya bir dişli sistemini kullanarak kaldırılmaktadır.
Hidrolik krikolar, bir hidrolik sıvı yardımıyla kaldırılır ve daha ağır yükleri kaldırmak için tasarlanmıştır.
Pnömatik krikolar ise bir hava kompresörü ile çalışan ve kısa sürede yüksek ağırlıkları kaldırabilen bir tür kriko olarak bilinir.

Lastik Balans Makinesi

Lastik balans makinesi, araçların lastiklerin dengeli bir şekilde dönmesini sağladığından, araçların stabilitesini artırarak daha güvenli bir sürüş deneyimi sunar. Bu nedenle, lastik balans makinesi, araç tamircileri ve lastik mağazaları için önemli bir araçtır.

Lastik Sökme Takma Makinesi

Lastik sökme takma makinesi, araç lastiklerinin janta takılıp çıkarılmasını kolaylaştıran bir cihazdır. Bu makine, lastiği tekerleğin jantından çıkararak veya takarak, zaman ve emek tasarrufu sağlar. Ayrıca, lastik sökme takma makinesi, lastiklerin ve jantların zarar görmesini engelleyerek, lastik değişimi işlemini daha güvenli hale getirir.

Nitrojen Gazı Dolum Makinesi

Lastik nitrojen gazı dolum makinesi, araç lastiklerine nitrojen gazı dolumu yapmak için kullanılan bir cihazdır. Nitrojen gazı, normal hava ile karşılaştırıldığında, lastiklerin daha uzun süre stabil bir basınç seviyesinde kalmasına yardımcı olur. Bu da, lastiklerin daha uzun ömürlü olmasını, daha iyi bir yakıt tasarrufu sağlamasını ve daha güvenli bir sürüş deneyimi sunmasını sağlar.

Takım Arabası

Takım alet arabası, araç tamircileri, marangozlar ve diğer mesleklerde çalışanlar için önemli bir araçtır. Bu araç, çeşitli el aletleri ve araçlar için depolama alanı sağlar ve kullanıcılara ihtiyaç duydukları araçları hızlı ve kolay bir şekilde ulaşma imkanı sunar.

Yağ Boşaltma Pompası

Oto yağ boşaltma pompaları, araçların yağ değişimi işlemlerinde kullanılan önemli bir ekipmandır. Bu pompalar, araç motorunun altındaki yağı boşaltmak için kullanılır ve araçlarda bulunan yağ filtelerini değiştirmek için de kullanılabilirler.

Karter Yağ Emme Pompası

Karter yağ emme pompaları, karterdeki yağı boşaltmak için kullanılan bir ekipmandır. Karter yağ emme pompaları, karter yağı değiştirme, boşaltma, tamir aşamasında yağ kaybını önleme işlemini hızlandırmak ve kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmıştır.

Turlu Şanzıman Pompası

Turlu şanzıman pompası, şanzıman yağını araç şanzımanlarına doldurmak için kullanılan bir ekipmandır. Şanzıman yağı değiştirilirken veya şanzıman onarımı yapılırken, şanzıman yağı seviyesini doğru bir şekilde ayarlamak önemlidir. Turlu şanzıman pompası, şanzıman yağının dolumunu kolaylaştırmak için farklı dişli oranlarına sahip olabilir ve şanzımanın farklı bölümlerine erişmek için farklı tipte uçlar kullanılabilir.

Klima Gazı Dolum Makinesi

Turlu şanzıman pompası, şanzıman yağını araç şanzımanlarına doldurmak için kullanılan bir ekipmandır. Şanzıman yağı değiştirilirken veya şanzıman onarımı yapılırken, şanzıman yağı seviyesini doğru bir şekilde ayarlamak önemlidir. Turlu şanzıman pompası, şanzıman yağının dolumunu kolaylaştırmak için farklı dişli oranlarına sahip olabilir ve şanzımanın farklı bölümlerine erişmek için farklı tipte uçlar kullanılabilir.

İçerik

Firma Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan olmak için yorum yap.
Seo-Banner