İZMİR NEUROFEEDBACK MERKEZİ

  • İzmir / Karşıyaka
  • 24 Temmuz 2023
  • 170
0
0
İşletme ID:751616

İZMİR NEUROFEEDBACK MERKEZİ

Firma Hakkında

NEUROFEEDBACK NEDİR? NEUROFEEDBACK sistemlerini anlatmak ve özellikle de Türk psikiyatristler derneğinin NEUROFEEDBACK konusundaki karşı çıkışlarına bir yanıt olarak da önce BEYİN BİLGİSAYAR ARAYÜZLERİNİ(BRAIN COMPUTER INTERFACE) anlamak gerekir ; (Hatırlanırsa Dernek bildirisinde hastaların tek bir EEG özelliğine sahip olduğu varsayılıp tümünde aynı protokolün uygulanması eleştiriliyordu ki tamamen aynı fikirdeyiz.Yine yöntemin cahil ellerde denetimsizce ticari sömürü aracılığı yapıldığı söyleniyordu ki Dernek bizce az bile söylemiştir.Neurofeedbackin QEEG cihazı ile yapıldığını deklare edenlerden,ellerindeki self-regulation;özdüzenleme cihazı ile QEEG çektiğini iddaa edenlerden, Yankı Yazgan hocamızın deyimi ile kadın programlarını,okulları gezerek müşteri toplayan,programlarda kendine hocam diye hitap ettirebilen inşaatçıların cirit attığı denetimsiz bir alandan herkes rahatsızdır. (Ancak derneğin Neurofeedback yönteminin bilimsel güçlü kanıtlara sahip olmadığı savı kesinlikle talihsiz ve yanlı bir savdır.Aşağıda ve eklerde bu konudaki kanıtlar sıralanmıştır); DEĞERLİ DANIŞANLARIMIZ; Neurofeedback beyin dalgalarını re-organize etmeye dayanan bir mental egzersiz yöntemidir. Nöronlar arası iletişim elektro-kimyasal süreçler aracılığı ile olur.

Bu yöntemde beynin elektriksel aktivitesi iş görmektedir.Beyin dalgalarından danışan profiline göre artırılması ya da düşürülmesi gerekenler ses ve görüntü geri bildirimleri yolu ile kişiye verildiği zaman kişi zaman içerisinde beynini kontrol etmeye başlamaktadır. Bu beyin egzersizine neurofeedback deniyor. Merkezimizde uygulaması yapılan BBA sistemleri ise doğrudan düşünceleri kullanarak başka bir ara katmana (kas sistemi gibi) gerek kalmaksızın bilgisayarları kontrol etmeye yarayan çok daha yeni teknolojilerdir.Bu iki sistemin bir arada kullanımı yolu ile ara katmanları ortadan kaldırarak beyne bilgisayarlar üzerinden güçlendirilerek verilen FEEDBACK uyarı yolu ile beynin SİNİR AĞI MODELLERİNİN GÜNCELLENMESİ yani beynin çalışmasının regüle edilmesi amaçlanır. Buna NEUROTHERAPHY denir.Adından da anlaşıldığı üzere bu yöntem bir teşhis ve tedavi yöntemi değildir.

T.C Sağlık Bakanlığı tarafından yürürlükteki kanun ve yönetmeliklere göre içeriği ne yazık ki henüz tanımlanmamıştır.Yöntemi yurtdışından BFI SERTİFİKASI ile uyguladığını iddaa edenler kamuyu bile bile yanıltma hatası ve çabası içindedirler.Bu anılan kurum neurofeedback konusunda tüm dünyada genel geçer uluslar arası geçerliliği olan bir kurum değildir;A.B.D’ de kurulmuş özel bir dernektir, T.C Sağlık Bakanlığı ile bir alakası,geçerli denklik durumu yoktur

Öte yandan yönteme yönelik Türk Psikiyatrisler derneğinin uyarılarına gereken cevabı verdik;dernek bu konuda UZMAN veya yetkili organ değildir;fikrini beyan eder,bu onları bağlar; ANCAK DİKKAT! Neurofeedback bir beyin egzersizidir. Burada ve sitede verilen bilgiler tıbbi teşhis ve tedavi yerine geçmez. Doktorunuza danışmadan ilacınızı bırakmayın, dozunu değiştirmeyin, başka bir tedaviye başlamayın. DOKTORUNUZ LEBLEBİ ÇEKİRDEK GİBİ RİTALİN VS İLAÇ YAZIYORSA ÖNCE SORUN;’’ SİZ HİPPOCRAT YEMİNİ ETTİNİZ Mİ SAYIN DOKTOR?’’,SONRA BİZCE DOKTORUNUZU DEĞİŞTİRİN! And Neurotheraphy Merkezinde verilen hizmetlerin-düzenlenen workshopların hiçbiri tanı ve tedavi amaçlı değildir. Site içerisinde yer alan bilgiler ziyaretçileri bilgilendirmek amaçlı olup, verilen bilgiler hiçbir şekilde başka amaçlar için kullanılamaz. Merkezimizin faaliyetlerinden tamamen sağlıklı bireyler yararlanabilmektedir. Tanı ve tedavi uzman ve doktorlar tarafından yapılması gereken son derece ciddi bir işlemdir. Tüm hastalıklarınız, psikolojik tanı ve tedavi gerektiren sorunlar için lütfen ilgili hekim & uzmanlara danışınız. DİSTRÜBÜTÖRLÜK,PROVIDERLIK,WORK-SHOP MERKEZLİĞİ YAPTIĞIMIZ VE SATIŞINI YAPTIĞIMIZ HİÇBİR CİHAZ TANI VE TEDAVİ AMACI İLE VE YETKİSİZ,UZMAN OLMAYAN KİŞİLERCE KULLANILAMAZ!!!

Firma Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan olmak için yorum yap.
Seo-Banner