Dolar Kuru Yorumları: Güncel USD/TRY Analizleri ve Tahminleri

Dolar Kuru Yorumları: Güncel USD/TRY Analizleri ve Tahminleri

Dolar Kuru Yorumları: Güncel USD/TRY Analizleri ve Tahminleri

Geçen hafta yaşanan kısmi kayıpların ardından haftanın ilk işlem gününde toparlama eğilimi gösteren TL, bu sabah da alıcılı bir görüntü sergiliyor.

Bugün başlayacak Birleşmiş Milletler (BM) Liderler Zirvesi takip edilecekken, ABD’nin Türkiye ile ticaret hacmini 100 milyar dolara ulaştıracak yeni teklif sunacağına yönelik haber akışı, TL’deki değerlenmenin arkasındaki katalizör.

Güçlü sayılabilecek direnç seviyelerin aşamayan kur, 5,65 desteğine kadar geri çekilebilir. Sonraki hedef olarak da 5,63 yakın desteği izlenebilir.

Direnç ise 5,72 seviyesinde. Yurtdışı piyasalara baktığımızda bu sabah kısmi iyimserlik söz konusu.

ABD – Çin ticaret görüşmelerinin önümüzdeki ay gerçekleşeceğinin açıklanması piyasaları destekliyor.

Diğer yandan, dün özellikle Almanya’dan zayıf gelen veriler küresel büyüme endişelerini artırsa da, merkez bankalarının güvercin duruşlarının yanı sıra zayıf verilerin hükümetlerden de mali yönde destekleme programlarını gündeme getirmesi şu aşamada risk iştahında önemli bir bozulmaya yol açmadığı söylenebilir.

Resesyon endişelerinden jeopolitik gelişmelere kadar birçok risk unsuruna karşın merkez bankaları ve hükümetlerden beklentiler piyasaları destekleyen ana hikaye olmaya devam ediyor.

Özetle, yurt dışı piyasalardaki olumlu görüntünün de katkısıyla kurda geri çekilme denemeleri devam edebilir.  -Ziraat Yatırım

Etiketler

dolar kurları

dolar türk lirası

dolar tl

yorumlar

analiz

tahmin

usd

dolar ne olacak

dolar kaç para olacak

dolara yatırım

Seo-Banner