Otomotiv Sektörü Yeni Yıl İçin Umut Besliyor

Otomotiv Sektörü Yeni Yıl İçin Umut Besliyor

Otomotiv Sektörü Yeni Yıl İçin Umut Besliyor

Türkiye’de otomotiv pazarının, Aralık ayındaki satışlarla birlikte 500 binin az da olsa altında kalması öngörülürken, bu tablonun, 2020’de daha iyimser olması bekleniyor. Nitekim otomotiv sektörünün önde gelen temsilcileri, gelecek yıl kıpırdanma olacağı konusunda neredeyse hemfikir.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, “2018 ve 2019 yıllarına bakıldığında, pazarın, olması gerekenden çok uzakta bulunduğuna dikkat çekerken, “Yine de olumlu bakıyoruz resme... Yılın bitmesine iki hafta kaldı. Bu 2 hafta içinde büyük değişiklik olmayacak, dolayısıyla yılı 500 binin altında kapatacağız” dedi. Bu rakamın, 2017’ye göre pazarın yarı yarıya düşmesi anlamına geldiğini kaydeden Yenigün, “2020 yılında bir miktar kıpırdanma bekliyoruz. Umarım yüzde 20 veya üstünde bir kıpırdanma olur, yani 600 binler telaffuz edilir” ifadesini kullandı.

Faiz faktörü

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı (OYDER) Murat Şahsuvaroğlu da, hurda teşviki, ÖTV ve KDV teşviklerinin yanı sıra kamu bankalarının faiz desteğinin satışlardaki daralmayı belli bir ölçüde daralttığını hatırlatırken, Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin, sektör olarak geleceğe dair ümitlerini yeşerttiğini söyledi. Bu yılın 480 bin civarındaki satış adetleriyle kapanmasını beklediklerini anlatan Şahsuvaroğlu, “Geçen yıla oranla yüzde 22-23’lük düşüş var. Eğer yerinde ve zamanında müdahaleler yapılmasaydı bu düşüş yüzde 40’ın üzerinde olacaktı... 2019, birbirimizi dinleyip, birbirimizi anlayarak birlikte yavaş yavaş ekonomik bunalımdan çıktığımız bir yıl olarak tarihe geçecek” ifadelerini kullandı.



Etiketler

otomotiv

2020

umut

türkiye

Seo-Banner