Yılbaşı için ‘merdiven altı gıda uyarısı

Yılbaşı için ‘merdiven altı gıda uyarısı

Yılbaşı için ‘merdiven altı gıda uyarısı

Yılbaşı sofraları için hazırlıkların yapıldığı günlerde merdiven altı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yılbaşı sofraları için hazırlıkların başladığı bu günlerde vatandaşlarımız nereden ne aldığına çok dikkat etmeli. Yoğun bir alışveriş trafiği olacağı için merdiven altı sağlıksız ve ucuz yiyeceklerin satışı da bir hayli arttı.” dedi. Merdivenaltı yiyecek satışlarının yılbaşı gibi özel günlere yakın zamanlarda piyasaya daha çok çıktığını hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yeni yıla sayılı günler kala o günkü sofralar için şimdiden hazırlıklar başladı, alışverişler yapılıyor.

Merdiven altı diye tabir edilen bu sağlıksız gıda ve süs ürünleri asla tercih edilmemeli. Yeni yıla hastanede, sağlığından olmuş bir şekilde girmeyi kimse istemez. Yalnızca ucuz diye alerji ve daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek süsleme ürünleri ya da ucuz diye bayat ve eski kuru yemiş ürünleri gibi gıda ürünleri alınmamalı” diye konuştu.Yılbaşı sofralarını güvenli ürünlerle donatmak için esnafın tercih edilmesi gerektiğine dikkati çeken Palandöken, “Merdiven altı ürünler, ucuz ve kalitesiz yiyecek ve içecekler yerine güvenilir ve kaliteli alışveriş için esnafımız tercih edilmeli. Çünkü denetimi yapılmamış merdiven altı ürünlerin aksine esnafımız gerekli denetimleri yapılmış, hijyen kurallarına uygun olarak satış yapar.

Aldığınız kuru yemişin taze, meyvenin kaliteli, süs eşyalarının sağlığa uygun olanının alınması ailemizin ve dostlarımızın sağlığını tehlikeye atmamak için tek şarttır. Yalnızca göz boyamak ve satışları artırmak için fiyatlarının düşük tutulduğu ürünlerden kaçılmalı” açıklamasında bulundu. 

Etiketler

bendevi

palandöken

yılbaşı

gıda

uyarısı

esnaf

Seo-Banner