Komşuda Coronavirüs Tehlikesi Büyüyor

Komşuda Coronavirüs Tehlikesi Büyüyor
Dünya

Komşuda Coronavirüs Tehlikesi Büyüyor

Bakan Koca, "İran'dan gelen tüm yolcular sınır kapısında sağlık kontrolünden geçiriliyor" dedi.

Çin’in Wuhan kentinde başladıktan kısa bir süre sonra küresel bir korkuya sebep olan corona virüsü ile ilgili korkutan bir açıklama geldi… Türkiye’nin Doğu sınırındaki komşusu İran’dan corona virüsü ile ilgili yeni açıklamalar uluslararası haber ajanslarının gündemine oturdu.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kianush Jahanpur, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada 13 yeni corona virüs vakasının tespit edildiğini açıkladı. Twitter üzerinden gelişmeleri duyuran Jahanpur, iki kişinin ise yaşamını kaybettiğini duyurdu.

Jahanpur, “Yeni vakaların 7’si Kum’da, dördü Tahran’da, ikisi Gilan’da görüldü” ifadesini kullandı. İran’da corona virüsünden yaşamını yitirenlerin sayısı 4’e çıkarken toplam vaka sayısı 18’e fırladı.

TÜRKİYE’DEN FLAŞ AÇIKLAMA

Yaşananların ardından Sağlık Bakanı Koca açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, “Sağlıklı olduklarını belirten bir belge ve son 14 günde Kumkent’e uğrayanları içeri almamayı talep ettik. Pazar itibariyle uygulamaya girmiş olacak. İran’dan gelen tüm yolcular sınır kapısında sağlık kontrolünden geçiriliyor” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hastalık bulgusu olan yolcuları sınırdan içeri almamaya dünden itibaren başladık” dedi. Koca, “İran Sağlık Bakanı, şüpheli vakanın 750 olduğunu 18 vakada pozitif corona virüsü bulunduğunu 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi” dedi.


Etiketler

coronavirüs

corona

virüs

iran

tehlike

türkiye

sağlık

Seo-Banner