Birçok fabrika iflas riskiyle karşı karşıya

Birçok fabrika iflas riskiyle karşı karşıya
Turizm

Birçok fabrika iflas riskiyle karşı karşıya

Turizm sektörü neredeyse tamamen durmaya başlamasının üzerinden geçen süre iki aya yaklaşırken, mevcut durum sadece sektör içinde değil sektöre tedarik sağlayan işletmelerde de krize neden oldu.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'e konuşan Ankara Sanayi Odası (ASO) üyesi sanayici Mehmet Yalçındere otellerin siparişi üzerine yaptıkları ve üzerinde otellerin marka ve logolarının yazdığı havlu, bornoz, halı, şampuan, sabun, terlik gibi birçok ürünü sezona yetiştirdiklerini, ancak, otellerin siparişleri teslim almadığı gibi ödeme de yapmadığını bildirdi.

Yalçındere, bu ürünleri başka firmalara satma ya da ihraç etme imkanı olmadığını, birçok turizm şirketinin salgını fırsat bilip borcunu ödemekten kaçındığını söyledi.

Siparişler elde kaldı

Borçluların, icraların durdurulması ve çek borçlularına sağlanan korumacılık gibi önlemlerin arkasına saklandığını, bu yüzden piyasada ciddi ödeme sıkıntısı başladığını belirten Yalçındere, çözüm bulunmaması halinde zincirleme iflasların yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Yalçındere, “Sezon öncesi siparişleri tamamladık, yüklü tutarlardaki siparişler sanayicinin elinde kaldı” dedi.

Birçok fabrika iflas riskiyle karşı karşıya

KOBİ ölçeğindeki firmaların turizm sektörünün borçlarını finanse edebilecek güçte olmadığını, alacakların tahsil edilememesi halinde birçok fabrikanın kapanma riskiyle karşı karşıya kalacağını ifade eden sanayici Mehmet Yalçındere, “Tesisler haklı bir gerekçeyle kapatılmış olsa bile, siparişler teslim alınıp borçların ödenmesi gerekmez mi?

Bu durum piyasada zincirleme olarak tüm kesimlere yansıyacak. Hatta kolaylıkların kötüye kullanılması yüzünden ödemelerin tamamen durmasından endişe ediyoruz” diye konuştu.

Etiketler

turizm

ekonomi

iflas

sektör

mehmet

yalçındere

Seo-Banner