Türkiye Yerli ve Milli Solunum Cihazı Üretti

Türkiye Yerli ve Milli Solunum Cihazı Üretti
Teknoloji

Türkiye Yerli ve Milli Solunum Cihazı Üretti

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin açılışı nedeniyle Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a brifing veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün testleri tamamlanmış solunum cihazlarının bir kısmını Sağlık Bakanlığına teslim ettiklerini belirterek, "İnşallah Mayıs sonuna kadar beş bin cihaz üretilmiş olacak. Bugün hastanemizin açılışının yanında yerli ve milli yoğun bakım solunum cihazlarının ilk teslimatını da gerçekleştiriyoruz." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Başakşehir Şehir Hastanesinin açılışı nedeniyle Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a brifing verdi.

"TÜRKİYE AYAKLARININ ÜZERİNDE DİMDİK DURUYOR"

Bakan Varank brifingde şunları söyledi:

"Liderliğinizde 18 yılda adeta sıfırdan inşa edilen ekosistemin, sağlık alanındaki dev yatırımların, Türkiye'yi nasıl güçlü kıldığı bugün çok daha iyi anlaşılıyor. Koronavirüs salgını pek çok gelişmiş ülkeyi aciz bırakırken, Türkiye ayaklarının üzerinde dimdik duruyor. İşte bugün bu ekosistemin bir parçası olacak muhteşem bir hastanenin açılışındayız.

Bu süreçte büyük fedakarlık gösteren, canla başla çalışan sağlık çalışanlarımıza bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum. Başakşehir Şehir Hastanesi gibi modern yatırımlar sağlık çalışanlarımızın emeklerine yaraşır adımlardır.

"MAYIS SONUNA KADAR BEŞ BİN CİHAZ ÜRETİLMİŞ OLACAK"

Bugün testleri tamamlanmış ürünlerin bir kısmını Sağlık Bakanlığımıza teslim ediyoruz. İnşallah Mayıs sonuna kadar beş bin cihaz üretilmiş olacak. Tüm çabamız, sağlık çalışanlarımızın insanüstü emeklerine bir nebze de olsa katkı sağlamak.

Sayın Cumhurbaşkanım, Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Sizin vizyonunuzla biz bu cihazları sadece ülkemiz için değil şu an bu salgınla boğuşan tüm insanlık için ürettik.

Ülkemizin ihtiyacının olmadığı durumlarda diğer ülkelere de bu cihazlar çok rahat bir şekilde gönderebilir. Böyle bir küresel salgın döneminde yardım isteyen değil yardım eden bir ülke olmak bizleri gururlandırıyor.

Bu Türkiye'nin gücüdür. Bu Türk mühendislerinin gücüdür. Ben o yüzden, şuan burada bulunan mühendislerimiz nezdinde bu işte emeği geçen herkese, özellikle Arçelik, Aselsan, Baykar, Biosys firmalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Rabbim inşallah bu sıkıntılı dönemin üstesinden ülkece gelmeyi bizlere nasip etsin diyorum. Hem Başakşehir Şehir Hastanemizin hem de yerli ve milli yoğun bakım solunum cihazlarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."


.

.

Etiketler

mustafa

varank

sanayi

teknoloji

bakanı

solunum

cihazı

Seo-Banner