ALTINI FİYATLARINDA ARTIŞ

ALTINI FİYATLARINDA ARTIŞ
Dünya

ALTINI FİYATLARINDA ARTIŞ

Altın fiyatlarında Doğu Avrupa'daki jeopolitik gerilimlerin tırmanmasıyla birlikte yükseliş sürüyor. Rusya'nın Donetsk ve Luhansk'taki yönetimleri tanımasının ve bölgede askeri hareketliliğin artmasının ardından güvenli liman olarak görülen altına talep arttı. İşte altın piyasasında son durum...

Tüm bu gerilimlerin ardından güvenli liman özelliği ön plana çıkan altının spot piyasadaki ons fiyatı gün içerisinde 1913 dolar ile 1 Haziran’dan bu yana görülen en yüksek seviyeyi kaydetti. Sonrasında sabah saatlerinde spot piyasada altın ons başına  1909 dolardan işlem gördü.

ABD altın vadeli işlemleri ise 1910 dolara yükseldi.

Kapalıçarşı’da gram altın, altının ons cinsinden yükselişi ve dolar/TL'nin yatay bantta hareket etmesiyle geçen haftayı 833 TL’den kapatmıştı.

Dün gün içinde altın fiyatlarında tansiyonun kısmen düşmesinin ardından hafif geri çekilme yaşayan gram altın, Putin’in akşam saatlerinde gerçekleştirdiği konuşmayla birlikte sabah ilk işlem saatlerine hareketli başladı.

Piyasalardaki Ukrayna geriliminin etkisiyle Dolar/TL’nin yukarı doğru hareketlenmesi ve ons altındaki yükseliş gram altın fiyatlarını da yukarı çekti. Dolar/TL’nin 13,75 seviyesine yükselmesinin ardından gram altın fiyatları 845 TL’yi görürken, çeyrek altın 1378 TL alış ve 1395 TL satış fiyatıyla işlem gördü. Cumhuriyet altını ise 5 bin 502 TL alış ve 5 bin 557 TL satış fiyatıyla işlem gördü.

Etiketler

altın fiyatları

rusya ukrayna savaşı

ukrayna savaşı

ukrayna harekatı altın fiyatları

spot piyasada altın fiyatları

külçe altın fiyatları

gram altın fiyatları

altın piyasası

kapalı çarşıda altın fiyatları

Seo-Banner