Havuz Aydınlatma Sistemleri

Ürün Açıklama

Havuzların güzelliğini ortaya koyma noktasında birçok farklı etken kullanılmaktadır. Elbette havuzların görünüm açısından daha iyi görünmesine ek olarak hava karardığında da farklı bir tarz ortaya konulabilir. Bunun için de standartlara uygun güvenli havuz aydınlatma sistemleri kurulmalıdır. Bu hususta sonradan havuz aydınlatmaları ve havuz kurulum aşamasında ki havuz aydınlatmaları kullanılabilmektedir. Az bakım gerektiren ve bakımlar konusunda da hiç yormayan sistemi kısa sürede kurabilirsiniz.

Farklı bir görünüm ve havuzuna tarz katacak havuz aydınlatma sistemleri doğru aktarımlardan bir tanesi olacaktır. Sistemin kurulumunda havuz ölçüleri ve havuz planları oldukça önemlidir. Kullanılacak olan malzemeler havuz yapısına uygun olarak dizayn edilmektedir.

Havuz Aydınlatmanın Faydaları

Öncelikle havuz aydınlatmalarının geceleri daha şık görünüm elde etmeye yaradığı bilinen bir gerçektir. Tabi ki sistemin kurulumu ve kuruluma dair diğer ayrıntıları iyi bilmek gerekir. LED ya da Fiber optik aydınlatma sistemini tercih ettiğinizde önceliğiniz kurulumun planlandığı şekilde gerçekleşmesidir. Sistem kurulumlarında profesyonel destek almak olumsuz halleri yok etmede son derece etkili sonuçlar verecektir. Üstelik hatalı işlemlerin en aza indirilmesine ek olarak garanti kapsamında sisteminiz kurulacaktır.

Havuz aydınlatmanın faydaları arasında ilk sırada gece havuz keyfinin çıkarılabilir olması yatar. Elbette buna ek olarak havuzlar akşamları da keyif yapılacak alan sunacaktır. Etrafında yemekler, partiler ve bambaşka programlar yapılabilir. Böylesine geniş konsepti sunuyor olması da avantajlı yönlerini ortaya koymaktadır. Tasarım harikası aydınlatma sistemleriyle sizde eşsiz güzellikleri havuzuna entegre edebilirsiniz.

Havuzlarda Işık Yayılması

Havuz aydınlatma sistemleri kurulumuna dair en önemli ayrıntılardan bir tanesi ışığın yayılmasıdır. Elbette bunun için seçilecek olan LED ne kadar etkinse yayılmada o derece etkindir. Mesafe değerlendirmesine göre değişen yayılma sisteminde önerilen ışık yayılımı ise 5 – 10 metre arasıdır. Daha iyi sonuç alabilme ve havuzun iç yüzeyini etkilemede bu ölçüt doğru sonucu verecektir. Elbette farklı sistemler içeren ve aynı düzeyde renk dağılımlarını sağlayacak yapıda mevcuttur. Şık görünüme ek olarak farklılık arayanlar için son derece etkili çözümler elde edilebilmektedir. Kuruluma dair bir diğer detay da ışık yayılmasında engelleyici faktörleri hesaba katmaktır. Hesaplamalar tam ve uygulanabilir düzeyde olursa sonuç mükemmel olacaktır. Bu durumun ışığın yayılımıyla alakalı genel görünümü de doğrudan etkiler.

Boyuta Göre Aydınlatma Sistemi

Havuz ölçüleri kurulacak olan aydınlatma sisteminin tüm faktörleri etkilemektedir. Havuz malzemeleri listesinde yer alan lambalardan tutunda monte işlemlerine dair birçok detayı içermektedir. En iyi görünümü elde edebilmenin kurulu düzen içerisinde aydınlatıcı yapısı olması gerekir. Boyuta göre aydınlatma sistemi oluşturabilmek için de mutlaka çıkıntılara doğru aydınlatmanın entegre edilmesi gerekir. Nitekim çıkıntıların alt kısımlarında oluşacak gölgeler ilk etapta olumsuz gibi görünse de önemli olan husus havuzun aydınlatılabilir olmasıdır. Gölge dışındaki alanlar sorunsuz şekilde istenilen düzeyde aydınlatmayı sağlayacaktır.

Havuz Aydınlatma Sisteminin Kurulumu

Havuzlara aydınlatma sisteminin sonradan entegre edilmesi ilk kurulumda ki sistem oluşturmasına göre daha zordur. Bazı noktaların her açıdan dikkatli şekilde yapılması ve istenilen sonucun elde edilebilmesi tamamen kurulumla alakalıdır. Havuzun ilk kez kurduğunuzda elektrik kablolarının geçeceği yerden tutunda da lambaların sıva üstü veya sıva altı montajına kadar birçok detayı daha kolay oluşturulmaktadır. Diğer taraftan sonradan havuz aydınlatma sistemleri oluşturmak daha zordur. Ayrıca kırım işleri ve havuzun düzenini değiştirebilecek faktörler olabileceği için ekstra külfet oluşturacaktır. Bu durum hem ekonomik olarak hem de zaman olarak olumsuz yönde etki oluşturabilir. Elbette her ne kadar zor olsa da aydınlatma sisteminin oluşturulması birçok açıdan avantaj sağlayacaktır. Havuz keyfini daha üst seviyelere çıkaracağı için de her türlü masrafa değecektir.

Aydınlatma Sisteminde Havuz Şeklinin Yeri

Havuzlar geometrik, kare, dikdörtgen ve L gibi birçok farklı görünümüne sahip olurken bu sistemlere uygun aydınlatma da değişkenlik gösterebilir. İstenilen düzeyde havuz aydınlatmasını elde edebilmek için planlamaların bir bütün halinde sistemle uyumlu olması gerekir. Işık açısını belirlemede ve mesafelerin tam olarak hesaplanabilir olmasında havuz ölçüleri dikkate alınmaktadır. Nitekim kare ya da dikdörtgen bir havuza uygulanacak aydınlatma sistemi ile L ya da daire şeklinde tasarlanmış havuza uygulanacak olan aydınlatmalar farklı özelliğe sahiptir. Malzemenin kalitesi bir olsa da uygulama esasında değişen faktörler söz konusu olacaktır.

Sistemin kurulumunda doğru hesaplama yapılmadığında ışıkların çakışması söz konusu olacağı gibi gölgelerin de olumsuz yönü ortaya çıkabilir. Havuzun bir tarafı çok aydınlık olurken diğer bir tarafı karanlık kalabilir. Böyle bir aydınlatma sisteminin de beklenen performansı sunması beklenemez. Aydınlatma sistemlerinde kullanılacak olan malzemelerin de kaliteli olması sızdırmaz olması ve dayanıklı olması gerekir. Bu hususta mutlaka garantili ürün alınmalı ve ürünlerin sorgulanabilir olması gerekir. Hangi şartlarda üretildiği ve üretimde kullanılan malzemelerin uyumluluğu da bilinmelidir. Sadece malzeme değil kurulumu yapacak personelinde deneyimli olması gerekir. Yanlış kurulum yüzünden bir kaçak meydana gelmesi su ile elektriğin buluşmasına yol açacaktır. Buda çok ciddi sonuçlar doğdurabilecek anları havuza girenlere yaşatabilir. Böylesine elzem bir konuda hata yapılmaması adına da işin profesörleri ile çalışmanın önemini göstermektedir. İnsan yaşamının ne denli değerli olduğunu unutmamak ve bu tür sistemleri en doğru şekilde oluşturmak çok önemlidir. Geri dönüşü olmayan ve telafisi mümkün olmayan kazaların da önüne doğru uygulama ile geçmek mümkün olacaktır.

Ürün Etiketleri

Ürün Fiyatı: Belirtilmedi

Ürün Kodu: 1179

Ürün Tarihi: 2021-03-31
/
Alışveriş İpuçları

İlgilendiğiniz ürün ve fiyatı hakkında kesin bilgi için firma ile irtibata geçiniz.

Firma Mağazası
Seo-Banner