Hamam Böceği İlaçlama

Ürün Açıklama

Hamam böceği ilaçlama uygulamaları sanıldığından karmaşık ve çok yönlü böcek ilaçlama uygulamalarıdır. İnsanlık tarihine eşlik eden bir haşere olarak hamam böcekleri sürekli olarak kendini geliştirmiştir. Şunu anlamak önemlidir. Böcekler mücadele edilebilecek en zor düşmanlar ise hamam böcekleri haşere dünyasının tartışmasız kralıdır.

Hamam böceklerinin evlerimizde doğumuzdan beri bizimle yaşayan canlılar olmasının yanında evrimsel bir korkumuz vardır. Bu iki olgu bizim onlara karşı savunmasız bir fobi geliştirmemize neden olur. Hamam böcekleri evlerimizi istila eder ve en kişisel alanlarımızın kendilerine ait ilan ederler. Pislik ve mikroplara karşı tüm fiziksel düzenlemelerimizin nafile bir çaba olduğunu kanıtlar gibilerdir. Hamam böcekleri kendimiz için yarattığımız imkanlardan nasıl yararlanacaklarını anladılar. Ve onları kontrol etmemizi engelleyen gelişmiş davranışlar geliştirdiler. İnsanlık olarak bir anlamda, geliştirdiğimiz şeyden nefret ediyoruz. Varlığımız onların da gelişmesini sağlıyor.

Hamam böcekleri inanılmaz derecede üretkendir ve kurtulmak zordur. Bir çift Alman hamam böceği ile başlar ve barış içinde ve bol yiyeceklerle çoğalmalarına izin verirseniz, birkaç yıl içinde iki ila üç milyon hamam böceğiniz olabilir. Ayrıca mantardan kağıda, otlara kadar hemen hemen her şeyi yerler. En ağır istilalarda donanma denizaltılarında ve çocuk yatak odalarında uyuyan kurbanlarının kirpiklerini kemireceklerdir.

Bununla beraber bu böcekler müthiş bir uyum yeteniğine sahiptir. İnsanlık olarak hep onları durdurabileceğimizi düşündük. Örneğin 1990'larda, yem tuzakları piyasaya çıktığında savaşın kazanıldığını varsaydık. Onlarca yıl süren verimsiz ev tedavilerinden sonra nihayet düşmanı tamamen mahvetmiş gibi görünen bir yöntem geliştirmiştik. Hamam böcekleri için, yemler “crack-kokain gibiydi. Hamam böceği onları çok sevdi. İşgal geriletildi. Sorunun halledildiği varsayılarak, daha az sayıda entomolog çalışmalarını hamam böceklerine adadı ve diğer zararlılar ile ilgili araştırmalar ve zehirler için finansman sağlandı.

Ancak bu başarı muhtemelen kısa ömürlü olacaktır. 2000'lerin başlarında, ülke genelinde mutfaklarda ve banyolarda bir karanlık sır ortaya çıkmaya başladı. Büyüyen bir düşmanın fısıltıları dünya çapında entomolojik konferanslarda çoğaldı. Uzmanların fark ettiği hamam böcekleri savaşmaya başlamıştı. Yemler artık eskisi kadar etkili değildi.
Geçen yıl, araştırmacılar sorunlardan keşfedildi ki hamam böceği zehirli yemlerin içindeki (ki burada en sevdikleri yiyecek olan şekerden bahsediyoruz) glikozdan kaçınma geliştirdi. Başlangıçta karşı konulmaz bulunan hamam böceği yemlerini hamam böcekleri artık acı olarak kaydetmeye başladılar. Bu böceklerle savaşmak için mevcut araştırmacıların eksikliği ise daha büyük bir işgale hazır olmadığımız anlamına da geliyor.

Bu sebeple bir hamam böceği ilaçlama uygulaması yapmadan önce güncel bilgileri ve silahlara sahip bir pest kontrol uzmanından yardım almak çok akıllıca olacaktır. Hamam böceği ilaçlaması adı altında kullanacağınız sprey ilaçlar böceği daha çok strese sokacak ve eğer kovaladığınız şey bir dişi hamam böceği ise arkalarında her daim taşıdıkları yumurta kesesini siz daha fark etmeden seramiklerinizin arasında bir derze atacakladır. Bu yumurta keselerinde doğmaya hazır 30-40 küçük veletin olduğunu da bilmelisiniz. Yani bir hamam böceğini avlarken en az 30-40 yetime daha bakmanız gerekecektir.

Hamam böceği ilaçlamasında en önemli kural böceği strese sokmadan mücadele etmektir. Bu uygulamalar için de en başlıca kural ise böceği mekana hiç dahil etmeyecek önlemleri almak ile başlamaktır. Hamam böceğinin ev, işyeri veya diğer yaşam alanlarına nasıl ve neden girdiğini tespit etmek öncelik olmalıdır. Bu girişleri mühürlemek için de uzman yardım almak işinizi oldukça kolaylaştırır. İyon Böcek İlaçlama ve Pest Kontrol olarak özellikle hamam böceği ilaçlaması konusunda her daim yeni mücadele etki mekanizmalarını takip ederiz. Bir ilacın 5-6 yıl sonrasında hiç işe yaramadığına sıklıkla şahit olduk. Bu sebeple tek bir hamam böceği ile karşılaşır karşılaşmaz erken hareket ederek bize ulaşın, sizin hamam böceğinizi sizden uzak tutmak için en iyi yolu beraber bulalım.

 

Ürün Etiketleri

hamam böceği ilaçlama

hamamböceği

hamam böcekleri

hamam böceği yok etme

hamam böceği öldürme

alman hamam böceği

amerikan hamam böceği

kalorifer böceği

kalorifer böceği ilaçlama

Ürün Fiyatı: Belirtilmedi

Ürün Kodu: 1213

Ürün Tarihi: 2021-04-15
/
Alışveriş İpuçları

İlgilendiğiniz ürün ve fiyatı hakkında kesin bilgi için firma ile irtibata geçiniz.

Firma Mağazası
Seo-Banner