Havuz Kimyasalı- pH Düşürücüler

Ürün Açıklama

Havuz Kimyasalı Selenoid Toz Ph Düşürücü 10 Kg., Sülfürik Asit, Havuz Ph Düşürücü

SELENOID TOZ PH DÜŞÜRÜCÜ 10 KG HAVUZ KİMYASALI

Havuz suyu ph’ı sürekli olarak yükselme eğilimi gösterir. Ph’ı ideal seviyeye düşürmek için, sıvı ve toz formda olan ph düşürücü havuz kimyasalı kullanılır. Ph değerinin günlük olarak ölçülmesi takip edilmesi gerekmektedir. Manuel kullanımda toz, otomatik dozlama olan sistemlerde sıvı ürün kullanılır. Kokusuz olmasından dolayı kullanıcı açısından; kullanımı rahat bir kimyasaldır. Aynı zamanda ph düşürücü havuz kimyasalının dezenfeksiyonun devamı ve kireç lekelerinin önlenmesinde etkili bir rolü vardır. 100 m³ havuz suyunda 0,1 ppm düşürmek için ortalama 2000 – 2250 gram kullanılması gerekir.

Bir yüzme havuzunda, havuzun bakım ve temizliği yapılırken klor kullanımı öncesinde havuzun pH değeri mutlaka ölçülmeli ve dengede tutulmalıdır. Selenoid toz pH düşürücü, havuz suyunun pH değerinin düşürülmesi için kullanılan inorganik, toz bir üründür. Ürünün toz olması kullanım kolaylığı sağlar. Sürekli yükselme eğilimindeki pH değerini kontrol etmek için ideal bir üründür. Yükselen pH havuzu insan sağlığı açısından yüzülemez hale geitrdiği gibi havuz aksam ve sıvalarında büyük maddi hasarlara da sebebiyet verir. Bu sebeple pH düşürücüler konusunda ucuz ve kalitesiz ürünlerden ziyade etkinliği kanıtlı ürünlerin tercihi önemlidir.

Kullanım Talimatı: 100 m³  havuz suyunun pH'ını 0,1 derece düşürmek için 2000 gr-2.250 gr Selenoid toz pH düşürücü kullanılır. İstendiği taktirde solüsyon olarak dozaj pompasıyla kullanılabilir. Havuz suyunun ideal pH aralığı 7-7,4'dür.

 

Ürün Özellikleri

Havuz suyunun pH değerinin düşürülmek için kullanılan inorganik, toz bir üründür. Ürünün toz olması kullanım kolaylığı sağlar.

ANALİZ PARAMETRELERİSPESİFİKASYON DEĞERİ
GörünümKirli beyaz, Sarı, Beyaz
KokuKendine Has
Bisülfat %Min % 93
Çözünürlük ( Suda)Her oranda
pH (%5 Solüsyon)Max 2.0

Kullanma Talimatı

100 m3 havuz suyunun pH’ını 0,1 derece düşürmek için 2000 gr - 2.250 gr Selenoid pH Minus kullanılır. İstendiği takdirde solüsyon olarak dozaj pompasıyla kullanılabilir. 
Havuz suyunun ideal pH aralığı 7 -7,4’dür.

Güvenli Kullanım ve Depolama Bilgisi

• Kapları güvenlik işaretleri ile açık ve dayanıklı bir şekilde işaretleyin. Sadece orijinal kabında, serin – kuru ve iyi havalandırılmış bir yerde saklayın. 
• Kullanıcılar için koruyucu giysi (gözlük, eldiven, yüz maskesi) kullanın. 
• Çocuklardan uzak tutun.
• Başka bir ürün veya madde ile karıştırmayın.
• Gıda maddelerinden uzak tutun.
• Ürünün uygulaması sertifikalı personel tarafından yapılmalıdır. Filtrasyon öncesi kullanılır.
• Cilt ile teması önleyin. 
• Gözlere teması halinde bol miktarda su ile yıkayın ve tıbbi tavsiye alın.

Ambalaj: 10 – 25 – 50 KG PE Kova

Havuz Kimyasalı Selenoid Sodyum Bi Sulfat Grillo Toz Ph Düşürücü 25 KG, Havuz Ph Düşürücü

SODYUM BİSÜLFAT GRILLO 25 KG HAVUZ KİMYASALI

Havuz suyu ph’ı sürekli olarak yükselme eğilimi gösterir. Ph’ı ideal seviyeye düşürmek için, sıvı ve toz formda olan ph düşürücü havuz kimyasalı kullanılır. Ph değerinin günlük olarak ölçülmesi takip edilmesi gerekmektedir. Manuel kullanımda toz, otomatik dozlama olan sistemlerde sıvı ürün kullanılır. Kokusuz olmasından dolayı kullanıcı açısından; kullanımı rahat bir kimyasaldır. Aynı zamanda ph düşürücü havuz kimyasalının dezenfeksiyonun devamı ve kireç lekelerinin önlenmesinde etkili bir rolü vardır. 100 m³ havuz suyunda 0,1 ppm düşürmek için ortalama 2000 – 2250 gram kullanılması gerekir.

Yükselme eğiliminde pH havuz işletmesindeki temel problemdir. Yağlar, insan teri ve deriden çıkan parçalar, havuzun içinde bulunan diğer organizmalar pH’ı yükseltir. pH’ın yükselmesi ile beraber havuz kullanıma zararlı bir su sahasından başka bir şey olmaz. pH’ın yükselmesi bu sebeple engellenmeli ve ideal sınır değerlerine çekilmelidir. Havuz suyunu dengede tutmaya yarayan kimyasallar pH değerini ideal seviyede tutar. Bu bir havuzun işletmesinin en önemli konusudur. Yüzme havuzlarında pH değeri düşük olursa sıvalı yüzey ve derz dolgu erir. Metal parçalar korozyona uğrar ve sülfat oluşumu meydana gelir. Bunun sonucunda da havuzda lekeler meydana gelir. Yüzme havuzlarında pH değeri yüksek olursa klor etkisi kalır ve havuz suyunda bozulma olur. Kireç oluşumu gerçekleşir ve kum filtreler tıkanır. Tüm bunların yanında havuz suyu koyulaşarak bulanıklaşır ve berrak görüntüsünü yitirir. Selenoid pH düşürücüler havuz bakımında pH değerini dengede tutan en ideal seçim olduğu için mutlaka temin edilmelidir.

 Ürün tanımı

Sodyum hidrojen sülfat beyaz ile açık sarı arası inci beyazı renge sahip bir üründür. Kokusuzdur ve suda iyi çözünür özelliktedir. Sulu solüsyonlar asit tepkimesi gösterirler, aşındırıcıdırlar ve metaller üzerinde korozif etkilere sahiptirler. Sodyum hidrojen sülfat higroskopiktir.

Teknik veriler  
Sodyum hidrojen sülfat% (m/m)asgari 93
Demir% (m/m)azami 0.03
Su% (m/m)azami 0.5
Sodyum sülfat% (m/m)azami 6
Klorür% (m/m)azami 0.1
suda çözünmezlik% (m/m)azami 0.3
Dökme yoğunluğug/cm31.40 – 1.45
Molar kütleg/mol120.06
Erime sıcaklığı°Cyaklaşık 180
pH değeri (suda %20) yaklaşık 1 – 1.2
25°C’deki suda çözünürlükg/lyaklaşık 286
Parçacık ebadı dağılımı  
> 1 mm% (m/m)yaklaşık 10
0,1 – 1 mm% (m/m)asgari 85
< 0,1 mm% (m/m)azami 5

 

Nakliye ve Saklama koşulları

Nakliye 25/50 kilogramlık torbalar içerisinde, azami 1000 kg kapasiteli esnek dökme konteynırlar (büyük torba) içerisinde ve silo tanklı kamyonlarla yapılır. Ürünün saklanması mümkünsü hava geçirmez kuru ve soğuk yerlerde yapılmalıdır.

GGVE/RID  sınıflandırılmamıştır IMDG-Kodu  sınıflandırılmamıştır

GGVS/ADR sınıflandırılmamıştır UN-Numarasısınıflandırılmamıştır

ADNR sınıflandırılmamıştır IATA-DGR  sınıflandırılmamıştır

Uygulama Alanları

Teknik nitelik

Kimya-teknik sanayiHint yağının kurutulmasında katı asit denilen madde olarak
Boyama tezgâhları ve tekstil sanayiYünün ağartılmasında ve boyanmasında yardımcı madde, vizkozun eğrilmesinde eğirme banyoları için katkı maddesi, siyanoguinidin kullanırken rengin daha iyi korunmasında
Cam ve optik sanayiTeknik camın perdahlanmasında ve öğütülmesinde
Kauçuk üretimiKullanılmış kauçuğun yeniden üretilmesinde yardımcı madde olarak
Deri sanayiDerilerin dolgulaştırılmasında ve ağartılmasında paklama tuzu olarak
Metal sanayiMetal paklamada sulandırıcı madde olarak
Madeni yağ sanayi

Hidrokarbonlardan azot bileşkelerinin özütlenmesinde

(gaz temizleme)

Temizlik maddesi sanayiTuvalet temizleme maddesi, ev, sanayi ve süt işletmelerinde asit temizleyici olarak
Su ve atık su arıtma

pH dengesinin sağlanmasında,

havuz sularında pH düşürücü

(DIN 19643, Nisan 1984)

 

Havuz Kimyasalı Spp Toz Ph Düşürücü 25 Kg (Lazzi Minus), Havuz Asidi, Havuz Ph Düşürücü, Süldürik Asit

25 kg ambalaj miktarı.

 

Ürün Etiketleri

havuz malzemeleri

havuz kimyasalları

Ürün Fiyatı: Belirtilmedi

Ürün Kodu: 1300

Ürün Tarihi: 2021-06-29
/
Alışveriş İpuçları

İlgilendiğiniz ürün ve fiyatı hakkında kesin bilgi için firma ile irtibata geçiniz.

Firma Mağazası
Seo-Banner