Road Blocker

Ürün Açıklama

Road blocker

Basit bir çeviri ile ‘yol engeli’ olarak tanımlanabilir. İstenmeyen araçların kurum veya özel mülk arazisine girmesini engeller. Kullanıcının isteğine göre düzeneğin kurulu bulunduğu yolu araç geçişlerine kapatır ve yolun kontrolünü sağlar. Zeminaltına inen hidrolik bir sisteme yada yüzey üstünde kalıp hareket etmeyen bir sisteme sahip olabilir. Çoğu roadblockerhidrolik sisteme sahiptir ve elektronik olarak kontrol edilir. Plaka tanıma sistemine sahip olmanın yanında uzaktan kumanda ile de kontrol edilenleri vardır ve mekanik sistemlerdir.Farklı tasarımlara göre değişmekle beraber en basit düzenekler 5 ton iken daha büyükleri 15 ton ağırlığa sahip olabilmektedir. En iyi modeller ortalama 85 km/sa hıza sahip bir kamyonu durdurabilir. Üzerinde ‘STOP’ yada türkçe karşılığı olarak ‘DUR’ yazmaktadır. Bu yazılarda dikkat çekmek ve gece görüşü sağlamak amacıyla fosforlu, dikkat çeken renklerde hazırlanmaktadır. Road blocker ürünleri şu an tamamen yerli, Türkiye menşeli olarak üretilebilmektedir.

Son on yıllarda oldukça yaygınlaşan terör eylemlerinden biri olan araçlı suikastı engellemek ve artış gösteren tehlikelerden korunmak için basit ama kesin sonuçlar veren bir önlemdir. Bazı mekanlar insan yoğunluğu yada  stratejik önemi sabebiyle özellikle koruma altında tutulmaktadır. Bu şekilde hususi güvenlik önlemi gerektiren plaza, alışveriş merkezi, konsolosluk, petrol rafinerisi, otel, havalimanı, stadyum vb. yerler roadblocker sistemini tercih etmektedir, etmelidir. Yine öneminin anlaşılması sebebiyle Orta Doğu’daki askeri üsler, konsolosluklar, çatışma bölgelerindeki güvenlik gerektiren merkezler kesinlikle sahiptir ve bu sayede her türlü araçlı suikast saldırılarına karşı önlemini bire bir almış bulunacaktır.

Roadblocker yönergeleri son derece katıdır. yüksek güvenlik sağlamasının yanı sıra kumanda veya manuel kontrol özelliklerine sahiptir. Her türlü access kontrol sistemi ile tam uyumludur. Road blocker sistemleri jammer’lardan etkilenmemektedir. Fotosel güvenlik sensörleri ve loop dedektörler ile kullanıcı güvenliği sağlanmaktadır. 3-4 saniye gibi kısa bir sürede açılıp kapanabilmektedir.cYükselen rampa bariyerlerinin sıkışma yapabiliecek bir yeri olmamalıdır, dolayısıyla insanazarar verme ihtimali olmaz. Bu sistemler komple 2 kat jotun epoxi astar üzeri jotun siyah epoxi son kat boya ile kaplanmıştır. İstek üzerine otomatik bol bariyeler sıcak daldrıma galvaniz kaplanabilir. Yine sistemlerin geçmesi gereken çarpma testleri oldukça yüksek standartlara sahiptir.

İhtiyaca ve güvenlik seviyesine göre üretilmiş çeşitli modelleri bulunmaktadır. Temelde iki model vardır; hidrolik çalışan (Hidro-Mekanik) roadblocker'lar ve motor-redüktör akuplesi ile çalışan (Elektro-Mekanik) roadblocker'lar. Ancak detaya inildiğinde farklı modeller mevcuttur. Yüksek güvenlikli hidrolik road blocker modellerinde genel olarak alt kasa (yere gömülen kısım) ile üstte kalan hareketli bariyerin birleşim noktaları bariyerin metrajına göre en az 5 noktadan özel tasarım menteşe sistemi ile tutturulur. Road blockerin hareketli kısım altı yukarı kalktığında (bariyer yolu trafiğe kapattığında) bariyer alt kısmında bulunan özel tasarım aparat sayesinde bariyerin alt kasasına kilitlenmektedir. Böylelikle bariyer üretim amacı itibari ile önden çarpmalarda gelen yükü alt şaseye aktarmakta ve hidrolik aksama yük bindirmemektedir. Road blocker önden ve arkadan çarpmalarda ilk çarpma yükünü darbe emici özelliği ile hafifleterek kasaya iletmektedir. Hidrolik bariyerin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak ve normal günlük trafiğin güvenli akışı için sistemde PLC tabanlı mikro işlemci kontrol kartı ve anticrash (panik, acil durum, erken müdahale) özel tasarım hidrolik ünite kullanılmıştır. Sistem elektriksel arızalarda manüel olarak çalışmaktadır. Bariyer sistemi açık iken üst konumda hidrolik kilit sistemi uygulanmıştır, seviye kaybı olmamaktadır. Noter huzurunda yapılan çarpışma testlerinde eğimli rampadan bırakılan ortalama 5-10 ton agırlıgındaki kamyon ortalama 80-90 km/sa hıza ulaşarak yüksek güvenlikli hidrolik road blocker’a 50 ton basınçla çarpar ve sistem zarar görmez. Yüksek güvenlikli hidrolik road blocker sistemlerin testleri geçebilmesi için en yoğun yerlerde çalışabilecek şekilde %100 yoğunlukta kesintisiz ve problemsiz çalışabilmelidir.           

  

Yüzeye monte edilen orta güvenlikte modellerinde hidrolik yol blok bariyeri 25 cm derinliğe kadar döşeme altına alt kasası (yere gömülen kısım) ile üst hareketli bariyerin birleşim noktaları bariyerin metrajına göre en az 5 noktadan özel tasarım menteşe sistemi ile tutturulur. Sistem amacı itibari ile önden çarpmalarda gelen yükü alt menteşe kasası ve otomasyon şasesine aktarmakta ve yük doğrudan zemine aktarılmaktadır. Hidrolik bariyerin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak ve normal günlük trafiğin güvenli akışı için sistemde PLC tabanlı mikro işlemci kontrol kartı ve anticrash (panik, acil durum, erken müdahale) özel tasarım hidrolik üniteler kullanılır. Bu sistemler saatte 50 kmh gelen 7,5 tonluk aracın çarpmasını %30 luk hasar ile atlatır. Çarpışma sonunda kaldırılan enkazdan sonra yol trafiğe tekrar açılacaktır. Sistemlerinde modüler yapısayesinde kısmen tadilat yapılarak arızalı ve hasarlı parçaları değişebilmektedir.

 

Ürün Etiketleri

road blocker

roadblocker

road blockerlar

Ürün Fiyatı: Belirtilmedi

Ürün Kodu: 1366

Ürün Tarihi: 2021-09-23
/
Alışveriş İpuçları

İlgilendiğiniz ürün ve fiyatı hakkında kesin bilgi için firma ile irtibata geçiniz.

Firma Mağazası
Seo-Banner