İNSAN HAKLARI VE EŞİTLİK UZMANLARI DERNEĞİ

  • Ankara / Çankaya
  • 18 Şubat 2020
  • 1551
0
0
İşletme ID:33661

Firma Hakkında

İnsan Hakları ve Eşitlik Uzmanları Derneği, kısa adıyla İHUD, 19/09/2019 tarihinde kurulmuştur. İHUD, üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak ve insan haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sunmak olmak üzere iki temel misyona sahiptir.

Üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak bağlamında; üyelerinin mesleki, kültürel, sosyal, ekonomik ve hukuki yönlerden hak ve menfaatlerini korumak ve güçlendirmek, üyelerinin mesleki bilgi birikimi ve aralarındaki dayanışma ve yardımlaşmayı arttırmak, üyelerin çalışma koşulları ve özlük haklarına ilişkin sorunları tespit etmek ve bu sorunların çözülmesi doğrultusunda çalışmalar yapmak amaçlanmaktadır.

İHUD’un ikinci temel amacı olan insan haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sunmak kapsamında ise; insan hakları ve ayrımcılıkla mücadele konusunda bilimsel araştırmalar yapmak, yayınlamak ve yapılmasına katkı sağlamak, insan hakları alanında bilgi, belge ve dokümantasyon merkezi haline gelmek, insan hakları ve ayrımcılıkla mücadele alanında ulusal veya uluslararası projeler yürütmek ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunacak farkındalık artırıcı çalışmalar yapmak yer almaktadır.

İHUD, insan haklarının korunması ve geliştirilmesinin öneminin inancında olarak güvenilirlik, şeffaflık, hak temelli yaklaşım, ayrımcılık yapmama ve uzmanlık ilkeleri çerçevesinde faaliyet göstermektedir.

Firma İletişim Bilgisi

Firma Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan olmak için yorum yap.

Harita Konumu ve Yol Tarifi

.Ankara / Çankaya

Mesaj Formu

Seo-Banner